Jaguar'dan elektrifikasyona yönelik önemli bir adım geldi. Buna göre marka, 2025'te yeni tamamen elektrikli serisi ile birlikte pazardaki kendi yerini oluşturacağını açıkladı. Jaguar, gelecekteki elektrikli araçları için kendi özel platformunu geliştireceğinin de altını çizdi.

Bu açıklamanın kaynağı Jaguar CFO'su Adrain Mardell'den geldi. Kendisi, şirketin Panthera platformu olarak adlandırdığını söyledi. Jaguar açısından baktığımız zaman, EV'lere atılan bu adım, Jaguar'ın Bentley ve Aston Martin ile rekabet etmek için daha üst seviyelere çıkmak istediğinin bir göstergesi diyebiliriz. 

Galeri: 2022 Jaguar I-Pace

Autocar'da yayınlanan bir rapora göre ise Jaguar CEO'su Thierry Bellore, Jaguar modellerinin kendine has bir tarzda veya tasarıma sahip olacağını söyledi. Bu arada belirtelim, Jaguar'ın Panthera platformunu tasarladığını açıklaması, şirketin 2025'te tamamen elektrikliye geçişe başlayacağını açıklamasından tam bir yıl sonra geldi. Şirket, 2.5 milyar sterlinlik yatırım yapacağını daha önce beyan etmişti, şu an için elimizde bildiğimiz tek şey bunlar.

Bu sebepten mütevellit elimizde daha fazla bilgi olsun isterdik. Jaguar'ın attığı adımları görmekten ve takip etmekten dolayı oldukça heyecanlıyız. Bu bekleyiş süresi boyunca Jaguar'dan yeni bir şeyler görebilir miyiz emin değiliz. Bunun gerçekleşme ihtimali bize göre oldukça düşük. Yine de yeni Panthera platformu ile karşımıza çıkmalarını dört gözle bekleyeceğiz.