Nissan, Micra'nın halefini duyurduğu ilk teaser görüntüsünü yayınlayarak hepimizi güzel beklentiler içine soktu. Elimizdeki bilgilere bakılırsa, bu yeni modelin aynı zamanda yeni bir isim alabilme ihtimali var. Otomobil üreticisinin açıklamaları da kısmen bunu doğruluyor, zira bu araç Avrupa pazarında tamamen elektrikli bir şekilde satışa sunulacağını belirtti. İsim konusu ise hala muamma.

Micra'nın halefinin, Renault'un CMF B-EV platformunu kullanabileceği hakkında da oldukça duyumlar almaya başladık. Ayrıca otomobilin mühendislik ve üretim kısmını da Renault üstlenebilirmiş. Yeni kompakt EV için, Renault-Nissan-Mitsubishi üçlüsünün 2030 yılına kadar beş ortak mimariye dayalı olarak en az 35 yeni elektrikli aracı üreteceği 2030 yol haritasının bir parçası olarak gelecek.

Galeri: 2021 Nissan Micra

Nissan COO'su Ashwani Gupta, yeni araç ile ilgili, "İkonik Micra'mızı geride bırakan bu yeni modelin Avrupa'daki müşterilerimize daha fazla heyecan katacağına eminim." ifadelerini kullanıyor.

Şimdiye kadar yayınlanan tek teaser görüntüsü haberimizin kapak fotoğrafında yer alıyor. Yani önünde büyük yuvarlak LED gündüz farları olan bir otomobilden başka bir şey değil. 

Yeni sıfır emisyonlu hatchback'in üretim yeri de belli oldu. Buna göre Micra'nın halefi, Renault tarafından Fransa'daki ElectriCity fabrikasında üretilecek. Böylelikle kendisi tamamen elektrikli Townstar pick-up'da dahil olmak üzere şu anda orada monte edilen diğer Nissan ürünlerine katılacak. Nissan, önümüzdeki zamanlarda bizi bilgiye doyuracağının da garantisini veriyor şimdiden. Yazdık bunu.