Daha önce Bentley'nin ilk seri üretim elektrikli aracı hakkında çok fazla dedikodu duymuştuk. Kulislerde konuşulanların bazılarında doğruluk payı vardı ve beklenen an geldi. Markanın ilk sıfır emisyonlu ürünü, 2025'te montaj hatlarına resmen giriş yapacak. İşte heyecan verici haberin detayları.

Otomobil üreticisi, yaklaşık on yıl sürecek bir plan tasarladı ve bu plana 2.5 milyar sterlin gibi bir yatırım yapacağını açıkladı. Nefesimiz bir anlığına kesildi resmen rakamları duyunca. Aslında bu yapılması gereken bir hamleydi, zira şirketin elektrifikasyona ilk adımı bu. Markanın yeni Beyond100 stratejisinin bir parçası olarak üretime girecektir ilk araçlar da.

Galeri: Bentley Bentayga S

Bentley CEO'su Adrian Hallmark konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Beyond100, Bentley'nin tarihindeki ve lüks segmentteki en cesur planıdır." ifadelerini kullandı. Hallmark, "Sadece sekiz yılda yüzde 100 BEV'ye geçiş bizim güvenilir bir yol haritası izlediğimizin kanıtı." demekten de çekinmiyor.

Yani anlayacağınız Bentley, 2030'dan itibaren yalnızca tamamen elektrikli motorlar üretmek istiyor. Otomobil üreticisi, bununla sınırlı kalmayarak tüm ürünlerinin geliştirilmesini, üretilmesini ve kullanılmasını içeren planda, on yılın sonuna kadar tam anlamıyla karbon nötrlüğü elinde tutmak istiyor.

Kulislerde konuşulanlara göre Bentley'in ilk elektrikli otomobili, Volkswagen'in Audi mühendisleri tarafından yönetilen ekibi tarafından geliştirilmekte olan Artemis elektrikli araç mimarisini kullanabilirmiş.