Lucid Air geçtiğimiz yıl piyasaya çıktı çıkmasına ama, onun kendi başına üreteceklerinden çok bir drag yarışına gireceği zaman ne yapacağı çok daha fazla konuşuldu. Öyle ki en iyi drag guruları bile Tesla-Lucid eşleşmesini görmek istediklerini bas bas bağırdı. Sonunda bekleyiş sona erdi ve Air'in karşısına bir Model S Plaid çıktı. Pistlerin kralı.

Haberimizin en altında izleyebileceğiniz video, YouTubeda'ki DragTimes adlı kanal aracılığıyla geliyor. O halde vakit kaybetmeden detaylara geçelim.

Galeri: 2022 Lucid Air: İlk Sürüş


Kağıt üzerinde baktığımız zaman hangisinin üstün geleceğini öngöremediğimiz bir eşleşme oldu bu. Lucid Air Dream Edition Performance, iki elektrikli motoru ile birlikte en az 1.131 beygir gücü üretebiliyor. Otomobil üreticisinin paylaştığı resmi istatistiklere bakılırsa, kendisi 400 metreyi 9.9 saniye gibi bir sürede bitirebiliyor. Keza Tesla Model S Plaid de aynı mesafeyi on saniyeden daha kısa sürede bitirebiliyor ve bunu 1.035 beygir gücü ile yapabiliyor. 

İlk yarış, her ne kadar Air'in kötü bir çıkış yapmasıyla başlasa da umut veriyor, fakat Model S Plaid'in liderliğiyle bitiyor. Tabelada 9.83 saniyeyi gösterdi bu canavar. İkinci yarışa geldiğimizde ise Air, drag kralına gerekli cevabı veriyor ve yarışın galibi oluyor.


Üçüncü ve son yarışta, yani yarışın genel anlamda kazananının belli olacağı yarışta Tesla, bir kez daha mekanın sahibi benim  diyor ve Lucid Air'a karşı önde bitiriyor.

Buradaki rekabeti bir yana bırakırsak, iki yüksek güçlü EV'nin ne kadar yüksek performans gösterdiğinin altını çizmeliyiz. Yarış ile ilgili çok daha fazlasını yine aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.