Elektrifikasyon çağına adım atan markaların sayısı neredeyse yadsınamayacak seviye de ve Lamborghini de onların arasına katılmış durumda. Öyle ki markanın, ilk tam elektrikli modelini 2028'de piyasaya süreceği ve bu zaman aralığında tüm ürünleri için elektrikli güç aktarma organlarına geçeceği konuşuluyor. Şimdi ise o konuşulanlara yeni bir iddia daha eklendi.

Autocar'ın yeni raporuna göre, Lamborghini'nin ilk elektrikli aracı, markanın CEO'su Stephan Winkelmann'ın deyimiyle muhtemelen 2+2 şeklinde yüksek sürüşlü bir şekilde gelecek.

Galeri: Lamborghini Urus'un 4 Yıllık Geçmişi

Winkelmann, konu ile ilgili, "İlk tam elektrikli otomobil söz konusu ve bu durumda yaklaşımımız çok net. Evet, elektrifikasyon geleceğimizin bir parçası ve tam da bu noktada tamamen yeni bir otomobil bizi bekliyor. 2+2 veya dört koltuklu, belki yerden yüksek ve yerden daha yüksek bir araç söz konusu ki bu yıllardır içinde bulunmadığımız bir segment." ifadelerini kullanıyor.

Markanın CEO'sunun sözlerinden sonra biraz kitapları karıştırdık ve Lamborghini'nin geçmişinde yer alan 1979'da 2+2 koltuk konfigürasyonuna sahip Urraco'dan bahsettiğini anladık. Belki de bu konu ile ilgili daha derinlemesine araştırma yapmamız lazım...

Autocar'a demeçlerini aktaran Winkelmann, bu yıl için gelmesi planlanan otomobil hakkında ise, "Bu yıl ne tür bir otomobil olacağına karar vermeye çalışıyoruz. Sadece hacim, fiyat ve gövde stiline değil, aynı zamanda otomobilin içeriğine de karar vermemiz gerekiyor. Her şey yolunda giderse bu yıl sonuna kadar bu projeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

Bu elektrikli crossover'ı tamamen elektrikli ikinci nesil Urus takip edeceğini de hatırlatalım. Şaşırt bizi, Lambo!