Karşımızda agresif bakışları ile bize bakan bu 607 beygir gücündeki BMW Vision M hibrit süper otomobil, sadece konsept aşamasında kalmanın hüznünü yaşıyor. Bu zamana kadar kendisi henüz gerçekliğe adım atamasa da, Neue Klasse platformunun 2025'te gelmesi ile birlikte kendisinin ufak da olsa hayat bulma şansı var.

Avustralya'da yayın hayatını sürdüren WhatCar dergisi, BMW'nin Baş Teknik Sorumlusu Frank Weber ile tatlı bir sohbete imza attı. Öyle ki Weber, yeni bir süper otomobilin geleceği ile ilgili oldukça ümitli konuştu ve "Yeni sınıf matrisine dayalı son derece duygusal bir model hayal etmekte hiç sorun yaşamıyoruz." ifadelerini kullandı. Acaba?

Galeri: BMW Vision M Next Konsept

Şu aşamada elbette fiyatına göre performansın zirvesi bir araç bekleriz BMW'den. Bu aşamada kendilerinin ürün yelpazesini bu şekilde artırmak adına bir girişim görmek çok kolay olmayabilir, zira bunlar büyük yatırım isteyen işler. Alman devi de beklentilerin farkında ki yanlış bir adım atmamak için oldukça mesai harcıyor.

Neue Klasse platformunu kullanabilecek bir amiral gemisi otomobilin dört tekerlekli elektrikli motora sahip olabileceği iddia ediliyor. Ayrıca bunun yeniden şarj edilmesi sadece beş dakika sürebileceği de ortaya atılıyor, konu hakkında bilgisi olduğu ileri sürülen insanlardan.

Bir süper otomobilin geleceği ile ilgili oldukça pozitif yorumlar gelse de, Weber, i Vision Circular konseptinden sonra, yüksek ihtimalle i3'ün yerini dolduracak bir şehir otomobilinin gündemlerinde olmadığını ifade etti. Weber, "Yeni bir mega şehir aracı şu anda planlarımız dahilinde görünmüyor." şeklinde konuştu.