Tesla, son zamanlarda karşımıza geri çağırdığı otomobiller ile karşımıza çıkıyordu. Öyle ki, dev markanın bu anlamda yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen küresel çaptaki popülaritesi git gide artıyor. Şimdi ise farklı bir olay ile gündemdeler. ABD'nin California eyaletinde mahkeme, araç otomatik pilottayken kırmızı ışıkta geçerek başka bir araca çarpan ve iki kişinin ölümüne neden olan Tesla sürücüsüne iki ayrı dava açtı.

İşte detaylar. Los Angeles ilçe savcıları, 2019'da yaşanan ve iki kişinin öldüğü bu kazaya ilişkin, Kevin George Aziz Riad adındaki sürücü hakkında iki suç dosyası oluşturdu. 27 yaşındaki Tesla kullanıcısı, hakkındaki iddialar karşısında suçsuz olduğuna dair savunmasını gerçekleştirmişti. Limuzin servis şoförü olan Riad, dava devam ederken kefaletle serbest bırakılmıştı.

Bahsi geçen davanın, otomatik sürüş sistemini içeren suçlamaların ilki olmadığı, fakat yaygın olarak kullanılan bir sürücü teknolojisini kapsayan ilk suçlama olduğunun altı çizildi. Davayı önemli yapan kısmı da bu. İlerleyen günlerde Tesla'dan bu konuda bir açıklama görme ihtimalimiz yüksek.

Bundan daha önce, Yine ABD'e ancak Arizona'da, 2020 yılında Uber'in halka açık yollarda tamamen otonom bir aracın test sürüşü esnasında kazaya karışmasının ardından yetkililer, araçta teste tanıklık etmesi için bulunan sürücüye karşı taksirle adam öldürme suçlamasında bulunmuştu.