Volvo'nun daha önce XC40 kompakt crossover modelinde şarj edilebilir hibrit ve elektrikli seçenekleri getireceğini siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık. Şu sıralar, XC40 Recharge versiyonu, ülkemizde podyuma çıkmaya hazırlanıyor. Öyle ki, kendisi gelecekte üretilecek tam elektrikli Volvo'ların ilki olma özelliğini taşıyor.

XC 40 Recharge, çift elektrik motoruna ve 408 beygir gücüne sahip olarak öne çıkıyor. Ayrıca 660 Newton metre tork ile güç açısından da kendini kanıtladığı aşikar. Kendisi, 0'dan 100 km/sa hıza 4.7 saniyede çıkabiliyorken, 78 kWh'lık batarya paketi sayesinde 418 km'lik bir menzil sağlıyor.

Volvo’nun, haberimizin ana konusu olan ve “Avrupa'da Yılın Otomobili” ödülünü kazanan XC40 SUV'un tamamen elektrikli bir versiyonu olan XC40 Recharge, Volvo Cars’ın Kompakt Modüler Mimarisi'ni kullanacak.

Recharge modeline tasarım açısından baktığımız zaman en büyük farkın ön ızgara tasarımında olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada merak edenler için söyleyelim: XC40 Recharge'ın dış tasarımı, XC40 R-Design versiyonu ile aynı özelliklere sahip olacak.

Türkiye’de sadece tek bir donanım seviyesi ile gelen XC40 Recharge, yarın itibarı ile satışa sunulacak. Peki ya fiyatı? 2018 yılında Volvo ürün gamının zirvesindeki XC90'ı test ettiğimizde fiyat etiketinin 939.745 TL olduğunu belirtelim. Hatta inanmayanlar için de aşağıya bir link bırakıyoruz Şu anda XC40 Recharge'a sahip olmak isteyenler, 1.274.000 Türk Lirası'nı gözden çıkarmalılar. Haberimizin sonlarına doğru gelirken, XC40 Recharge'ın satış sürecinin Volvo Car Türkiye web sitesinden çevrimiçi olarak başladığını da belirtelim.