Audi, Kasım ayında yaptığı açıklama ile Q8 E-Tron'un 2026 yılında geleceğini duyurmuştu. Alman üretici modelin, E-Tron isimli crossover'ının yerini alacağını ifade etmişti. Fakat bu güne kadar hayatta kalacak E-Tron'un yakın zamanda bahsi geçen değişime kucak açacağı öne sürülüyor. Automobilwoche'nin iddialarına göre makyaj operasyonu ile birlikte tanıdığımız ve bildiğimiz E-Tron'un adı değişecek.

Bu değişim ile birlikte Q8 E-Tron olarak anacağımız model, yaşayacağı metamorfoz sürecinin sinyallerini verecek. Makyaj operasyonunun beraberinde yeni bir batarya getireceğini de biliyoruz. Güncel E-Tron bu makyaj operasyonu ile ismini, menzilini, gücünü ve tasarımını değiştirmiş olacak. Yani buna basit bir "makyaj" diyerek geçmek epey zor.

EV dünyasına geçiş yapan ilk markalardan biri olan Audi'nin işi artık hiç kolay değil. Gün geçtikçe rekabetin arttığı segmentte ciddi bir pay sahibi olmak isteyen üretici, bu konuda Porsche'den yardım alacak. Spor otomobil üreticisinin PPE platformunu kullanacak olan Audi, yeni nesil "E-Tron" modellerinde maksimum faydayı yakalamak istiyor.

Yeni nesil Q8 E-Tron için ise yaklaşık dört yıl daha beklememiz gerek. Fakat geldiğinde bahsi geçen PPE platformunu kullanacak model, çok daha fazla menzil ve güç sunacak. E-Tron Sportback gibi bir türevi olup olmayacağını henüz bilmediğimiz yeni nesil model, rekabetin arttığı segmentte pastadan büyük parçayı kapmayı amaçlayacak.