BMW Motorsport geçtiğimiz gün elektrikli XM SUV modelinin konseptini paylaştı. Yapılan paylaşımda aracın sadece ön kısmı belli oluyor. Ayrıca yeni konseptin ızgarası da ne kadar büyük olduğu belli olsun diye ayrıca aydınlatılmış durumda. 

Teaser, keskin detayları olan bir SUV'un ön yüzünü gösteriyor. Bu tasarım, Vision M Next Concept'inkine bir hayli benziyor. Yakından bakarsak, ızgaranın tamamen örtülmediği anlaşılıyor, bu da bu aracın tam elektrikliden ziyade bir şarj edilebilir hibrit olacağını düşündürüyor.

 

Bu yeni tasarımı dikkate almalıyız çünkü üretici, bunun gelecekteki üretim modellerinin görünümü olabileceği gerçeğine işaret ederek, paylaşımın altına "BMW'nin yeni yüzü" notunu düştü. Paylaşılan bu aracın üretim modeline benzeyen bir tasarımı olması muhtemel.

Söylentilere göre bu XM modeli, önümüzdeki aylarda çıkış yapacak olan X8'in M versiyonu olabilir. Ancak araç X8M olarak adlandırılmayacak. İki model de genel anlamda benzeyecek ama ön yüzleri farklı olacak. XM modeli daha farklı bir kaput tasarımına sahip olacak, modelin ön kaputunda hava kanalı bulunacak

Ayrıca çıkan son haberlere göre XM 750 bg'den daha fazla güç üreten çift turboşarjlı V8 tabanlı bir şarj edilebilir hibrit güç ünitesine sahip olacak. Konseptin detayları ve aracın özellikleri 29 Kasım'da açıklanacak. Aracın 2023 yılında üretime girmesini bekliyoruz.