Elektrikli ve benzinli otomobil yarışları gelmeye devam ediyor. Bu sefer benzinli tarafında Lamborghini Urus yer alıyor. Elektrikli tarafında ise RS E-Tron GT bulunuyor.

Bildiğiniz üzere Lamborghini Urus, dünyanın en güçlü SUV modellerinden biri. Çift turboşarjlı V8 motoru 641bg güç üretebiliyor ve 850 Nm torka sahip. Bakalım kendisinden daha ağır olan elektrikli Audi RS E-Tron GT sedanı yenebilecek mi?

RS E-Tron GT 637 bg güç ve 830 Nm tork üretiyor. Daniel Abt YouTube kanalı tarafından paylaşılan bu drag yarışında fark yaratan şey Audi'nin ağırlığı oluyor. 2.420 kg olan RS E-Tron GT, Lamborghini Urus'tan yaklaşık 200 kg daha ağır durumda. 

Galeri: Audi RS e-tron GT

Lamborghini, Urus'un 3.1 saniyede 100 km/sa sürate çıkabildiğini belirtiliyor. Audi ise 0'dan 100 km/sa sürate 3.2 saniyelik bir sürede ulaşıyor. Kağıt üzerinde, bu şimdiye kadar gördüğümüz en yakın benzinli ve elektrikli drag yarışı konumunda.

Drag yarışına baktığımızda, kağıt üzerinde daha yavaş olan elektrikli sedan Lambo'ya karşı zafer kazanmayı başardı. Audi, bitiş çizgisini 11.42 saniyede Urus'un sadece 0.11 saniye önünde geçti.. Bu drag yarışı bize, daha düşük özelliklere sahip olsa bile, bir elektrikli otomobilin benzer özelliklere sahip benzinli bir araca kıyasla düzlükte daha hızlı olma eğiliminde olduğunu hatırlatıyor.