Tesla, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile dünya çapında birçok ülkede kurulan Supercharger'ın sayısının 30.000'e ulaştığını açıkladı. Ayrıca bunun şirket için bir dönüm noktası olduğu ve sayısının artmaya devam edeceği belirtildi.

ABD'li üretici Eylül ayında yaptığı açıklamada bu sayının 29.281 olduğunu belirtti. Bu da geçtiğimiz 40 günde 700'den fazla şarj istasyonun kurulduğu anlamına geliyor. Son iki çeyrekteki yeni kurulumlara bakıldığında 4.800'den fazla istasyonun kurulduğunu görüyoruz. 

Bu istasyonların 7.600 tanesi Çin'de bulunuyor. Ortalama olarak, her istasyon 9 aracı aynı anda şarj edebilecek durumda. Belirli istasyonlarda bu sayı 80 adede kadar çıkıyor. 2012'deki lansmanından bu yana Tesla, şarj istasyonlarının güç seçeneğini üç farklı şekilde sunmuştu. En son V3 versiyonunda 250 kW'a kadar güç sunan Supercharger'ların güç yükseltmesini başlatmıştı.

 

Halihazırda satılan tüm Tesla otomobillerinin uzun menzilli versiyonları, en azından kısa bir süre için tam 250 kW seviyesine ulaşabiliyor. Batarya sıcaklığı optimum aralıktaysa veya önceden koşullandırılmışsa ve şarj durumu çok yüksek değilse 250 kW seviyesine çıkılabiliyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Tesla'nın CEO'su Elon Musk, 280 kW, 300 kW ve 350 kW gibi birkaç seviyeden bahsederek güç çıkışının daha da artacağını belirtmişti. Ayrıca ABD'li üreticinin kamyonlar için daha güçlü ve daha büyük "Megaşarj" istasyonları kuracağını belirtmek gerek.