Bildiğiniz üzere BMW, Mercedes-Benz gibi elektrikli modellerden oluşan bir seri geliştirmeyeceğini açıklamıştı. Bunun yerine halihazırda sattığı veya yakın gelecekte piyasaya sürmeyi planladığı benzinli ve dizel modellerinin bir dizi saf elektrikli versiyonunu tercih etti. En üst seviye elektrikli sedanı, muhtemelen i7 olarak adlandırılacak ve 7 Serisinin tam elektrikli versiyonu olarak piyasaya çıkacak.

Auto Motor und Sport'un haberine göre,i7 modeli 750 bg güç üretebilecek üç adet elektrikli motor kurulumuna sahip olacağını söylüyor. Üç elektrik motorunun i4 M modelinden alacağı ve gelecek i5'in M versiyonunda (yeni nesil 5 Serisinin tam elektrikli versiyonu) kullanılabileceğini belirtiliyor. Ayrıca kaynağa göre, i-rozetli otomobillerin büyük çoğunluğu M versiyonlara sahip olacak.

i5 M, 2023'te piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil 5 Serisi G60'ın en güçlü versiyonu olacak. Araçla ilgili çıkan casus fotoğraflarda aracın ızgarasının normal boyutta olduğunu ve geleneksel modellere benzediğini görmüştük. 

Eğer i5 modeli üretilirse, tek, çift ve üç motorlu seçenekleri ile piyasada olacak. BMW, yakıt tüketimini ve emisyonlarını azaltmak için ürün yelpazesini elektriklendirmeye başladı ancak elektrikli otomobillerin yanında araçların benzinli versiyonunu da sunmaya devam edecek.