Çinli lityum iyon bataryaları üreticisi Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL), Çin'in doğusunda yer alan Jiangxi Eyaleti'nin Yichun şehrinde yeni bir lityum iyon batarya üretim fabrikasının temelini attı.

Şirket tarafından açıklanana göre, projenin ilk aşaması olan inşaat kısmı için  yaklaşık 2.1 milyar Dolarlık yatırım açıklandı. Yıllık 50 GWh lityum iyon batarya üretimi için büyük bir tesis, ancak daha da genişletilebilir olacak. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada şunlar belirtildi:

"İnşaat tamamlandığında CATL'nin küresel düzeninin önemli bir parçası olacak. Kentin yeni bir enerji endüstrisi sistemi olacak. Lityum kaynakları, lityum iyon batarya malzemeleri ve elektrikli araçlar inşa etmesine yardımcı olacak ve onu sürdürülebilir bir lityum iyon batarya merkezi haline gelecek."

Gasgoo'ya göre, tesisin Yichun'daki konumu tesadüfi değil, çünkü "dünyanın en büyük lepidolit rezervine, en bol lityum içeren minerale ve yaklaşık 2.5 milyon ton kanıtlanmış lityum oksite sahip."

Ayrıca Yichun şehri, bir başka batarya üreticisi olan Gotion High-Tech'i de kendine çekti. Gotion High-Tech geçtiğimiz Mayıs ayında tesisinin inşaatına başlamıştı. Tesisin 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Ekstra 50 GWh/yıl ile CATL, dünyanın en büyük elektrikli otomobil lityum-iyon batarya üreticisi olarak kalmaya devam etmek için büyük yatırımlar yapıyor. Çıkan son haberlere göre, yatırımlar bununla sınırlı kalmayacak ve devamı gelecek. CATL bu alanda toplamda 9 Milyar Dolarlık yapacak. CATL şu anda, Tesla ve NIO gibi birçok elektrikli otomobil üreticisinin batarya tedarikçisi konumunda.