Tesla, milyonlarca araçtan gelen verileri analiz eden, simülasyonlar yapan ve en doğru sonuç için çarpışma testleri yapan Tesla Crash Lab'deki güvenlik testinden bir video paylaştı. Paylaşılan videoda, Model Y'ye yandan çarpan bir otomobille ilgili bir çarpışma testi görüyoruz. 

ABD'li üretici konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ürettiğimiz milyonlarca araçtan veri toplayarak ve gerçek dünyadaki çarpışma senaryolarını çoğaltarak, yoldaki en güvenli araçlardan bazılarını üretebiliyoruz. Araçlarımızın güvenlik puanı sıralamasında nasıl zirveye ulaştığını görmek için Tesla Crash Lab'deki mühendislerimize katılın."

Videoda paylaşılanlara göre Tesla, aracın hızını, direksiyon konumunu, hava yastıklarını, emniyet kemeri kullanımı dahil olmak üzere araçlarıyla ilgili tüm verilere erişebiliyor ve aracı daha güvenli hale getirmek için çözümler üretebiliyor. 

Galeri: Tesla Kaza Testi

Tesla, aracın verileri ve belirli bir algoritma sayesinde otomobilin belirli bir çarpışma türünü 10 milisaniye içinde tanıyabileceğini ve bunun için hava yastığı/emniyet kemerlerini ayarlayabileceğini belirtti.

Bu testler sayesinde, yeni aktif ve pasif güvenlik sisteminin çarpışma ve yaralanma sayısını önemli ölçüde azaltması bekleniyor. Genellikle Tesla'nın ürettiği modeller en güvenli otomobiller arasında kabul ediliyor. Aynı zamanda bağımsız güvenlik/çarpışma testlerinde genellikle zirvede yer alıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Tesla Model Y'nin Volkswagen ID.6 ile kafa kafaya çarpışmasını görmüştük. Her iki aracın da ön kısmı iyi durumdaydı. İki otomobilin de 64 km/sa süratle çarpıştığını düşünürsek sonuç hiç de kötü değil.