Geçtiğimiz haftalarda Tesla'nın FSD sürümünü kapalı Beta programından çıkaracağını ve daha geniş kitlelere açılacağını belirtmiştik. Güvenlik Skoru uygulaması ile her gün 1000 kullanıcının erişimine açılan sistemden videolar gelmeye devam ediyor.

Tesla Owners Silicon Valley isimli YouTube kanalı sistemin diğer versiyonlarında olduğu gibi FSD 10.2 sürümüyle de video paylaştı. Paylaşılan videoda aracın gayet iyi bir iş çıkardığını belirtmek gerek. Ancak bazı durumlarda sistemin kararsız kaldığını gördük. Bu durumlarda da sürücü kontrolü ele aldı ve bir kaza yaşanmadı. 

Bu videoda gördüğümüz unsurlar, geçtiğimiz günlerde başka kullanıcılar tarafından paylaşılan videodakilerle örtüşüyordu. Ancak bazı kullanıcıların 10.2 sürümünün çalışmasıyla ilgili daha ciddi sorunları vardı. Önceki versiyonlara oranla çok ciddi ilerleme kaydedilen sistem, hatasız ve rahat bir sürüşe ulaşma konusunda oldukça uzakta. 

Ayrıca 10.2 sürümünün genel kullanıma sunulma süreci genel olarak sorunsuz geçti, ancak sisteme yeni eklenen test kullanıcıları sorun yaşıyordu. FSD'nin düzgün çalışması için kamera sisteminin yeniden ayarlanması gerekiyordu. 

Tesla, otomobillerinde radar sensörleri olmasına rağmen FSD'nin onları kullanmayacağını, çevreyi tanımak için sadece aracın kameralarına dayanan Pure Vision uygulamasının kullanılacağını açıkladı. Üretici aynı zamanda Pure Vision'ın sınırlı takip mesafesi olduğunu ve 120 km/sa hız sınırı olduğuna da dikkat çekti. 

FSD'de tam olarak uygulanmayan ama eklenecek son büyük özellik olan Autosteer on City Streets özelliği de yakında eklenecek.