Tesla Model S Plaid yine şaşırtmıyor. Karşısına çıkan neredeyse her otomobili ezen elektrikli canavar, bu seferde Lamborghini Huracan EVO ile karşı karşıya. Zaten sonucu şimdiden tahmin ettiğiniz düşünüyoruz. 

Elbette "enlerden" bahsetmişken Rimac Nevera'yı da atlamamalıyız. Model S Plaid, kendisinden çok daha güçlü ve çok daha pahalı olan Rimac Nevera haricinde hiçbir otomobile drag yarışında yenilmedi. Ancak istisnalar kaideyi bozmaz.

Gelelim drag yarışına. Öncelikle iki otomobilin özelliklerinden bahsetmek gerek. Taraflardan ilki olan Huracan EVO'nun kaputunun altında 5.2 litrelik V10 bir motor bulunuyor. Bu motor 630 bg güç üretebiliyor ve 600 Nm torka üretebiliyor. Ayrıca 0'dan 100 km/sa hıza 3 saniyede ulaşıyor ve 325 km/sa maksimum sürate sahip.

Şimdi de karşısındaki Model S Plaid'i inceleyelim. Elektrikli canavar 3 tane motora sahip. Bu motorlar toplamda 1.020 bg güç ve 1.422 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerden çekişli otomobil 0'dan 100'e sadece 2 saniyede ulaşıyor. 

Zaten bu özelliklerden hangi otomobilin kazanacağı da belli oluyor. Yapılan üç yarışta da Tesla ciddi bir farkla kazanıyor. Belki de bu yarış İtalyan üreticinin neden elektrikli otomobillere yoğunlaştığının göstergesidir.