Volvo, XC40 Recharge modelinden sonra bir diğer tamamen elektrikli modeli olan C40 Recharge'ın üretimine resmen başladı. Aracın üretimi Belçika'nın Ghent kentindeki fabrikada gerçekleşiyor. Ayrıca C40 Recharge, XC40 Recharge gibi CMA platformunu kullanıyor. 

Üreticiden yapılan açıklamaya göre fabrikadaki üretim kapasitesi ciddi ölçüde artırıldı. Önümüzdeki yıl fabrikada 135.000 otomobil üretilecek ve bunun yarısından fazlası tam elektrikli modeller olacak. Yani 67.500 adetten fazla C40 Recharge ve XC40 Recharge üretilecek. 

Galeri: Volvo C40 Recharge

Volvo Cars CEO'su Javier Varela şu açıklamaları yaptı:

"C40 Recharge modeli geleceğimizi temsil ediyor. Üretim planlarımız ve tedarikçilerimizle yakın işbirliğimiz, elektrifikasyon açısından gelecekteki hedeflerimize ulaşmamızda kilit rol oynuyor. Ghent fabrikamız tamamen elektrikli bir geleceğe hazır ve önümüzdeki yıllarda küresel endüstriyel ağımızın önemli bir parçası olacak."

C40 Recharge modeli ile ilgili ilginç bir durum var. Otomobil bazı ülkelerde çevrimiçi olarak satılacak. 

Şirketin yeni ticari stratejisi için bir dönüm noktası olan C40 Recharge, volvocars.com aracılığıyla dünya çapındaki belirli pazarlarda çevrimiçi olarak sunuluyor. Müşterilerimiz kendi evlerinden sipariş verebilir veya bayilerle aracılığıyla çevrimiçi olarak sipariş verebilir.

Yeni bir C40 Recharge aldıklarında, servis, garanti, yol yardımı, sigorta ve evde şarj seçenekleri gibi öğeleri içeren uygun bir "Bakım" teklifiyle birlikte gelecek."

İsveçli üretici otomobil yelpazesine daha fazla tam elektrikli otomobil eklemek istiyor. Ayrıca 2025 yılına gelindiğinde satışlarının %50'sini, 2030 yılında ise tamamını elektrikli otomobillerle oluşturmayı hedefliyor. 

Volvo C40 Recharge özellikleri:

  • WLTP verilerine göre 420 km, EPA verilerine göre 338 km menzil.
  • 75 kWh kullanılabilir, toplamda 78 kWh'lik batarya. 
  • 0-100 km/sa sürate ulaşma süresi 4.9 saniye.
  • 180 km/sa maksimum sürat.
  • Dört tekerden çekiş sistemi.
  • 300 kW maksimum güç ve 660 Nm tork.
  • 11 kW güç ile 8 saatte tam kapasite şarj.
  • 150 kW güç ile 40 dakikada %80 kapasite şarj.