General Motors, batarya teknolojisi geliştirme çalışmalarını önemli ölçüde artırması beklenen yeni nesil bir batarya tesisine yatırım yapıyor. Wallace Batarya Hücresi İnovasyon Merkezi,  Michigan eyaletinin Warren şehrinde bulunuyor. 

GM bu tesislerde daha uzun menzilli, daha uygun fiyatlı elektrikli araç bataryalarını geliştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda tesisin, GM'nin tamamen elektrikli bir gelecek vizyonunu geliştirmede çok önemli bir rol oynaması ve elektrikli otomobillerin yaygın olarak benimsenmesinin yolunu açması bekleniyor.

GM ayrıca tesisi, GM'ye bağlı batarya üreticilerinin çalışmalarını entegre etmek için kullanacak. Ayrıca şirketin yeni nesil Ultium teknolojisi ile en az yüzde 60 daha düşük batarya maliyeti hedefine ulaşmasına yardımcı olacak.

Şu anda yapım aşamasında olan tesis, 2022 yılının ortalarına doğru tamamlanacak. Tesisin başlangıçtaki halinden üç kat daha büyük bir hale gelebileceği belirtiliyor. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile yeni alana ihtiyaç duyulacaktır. 

ABD'li üretici, Wallace Center'ın lityum-metal, silikon ve katı hal bataryaları gibi yeni teknolojilerin geliştirilmesinde kullanılacağını söyledi. Bunun yanı sıra batarya hücrelerini ürettiği tesislerinde üretim yöntemlerini hızlandırmasına izin vereceğini belirtti. Aynı zamanda GM'nin Ohio ve Tennessee'de LG Energy Solution ile ortak olarak batarya ürettiği tesisleri bulunuyor. 

Konuyla ilgili olarak General Motors Başkan Yardımcısı şu açıklamalarda bulundu:

“Wallace Center, yeni nesil Ultium bataryalarımızın geliştirilmesini ve üretimini ve yeni nesil elektrikli otomobil bataryalarını pazara sunma yeteneğimizi önemli ölçüde artıracak. Wallace Center, batarya geliştirme planlarımızın büyük bir adımı olacak. Aynı zamanda gelecekte daha uzun menzilli ve daha uygun fiyatlı elektrikli otomobillerin temeli olacak hücreler oluşturma planımızın önemli bir parçası olacak."