Geçtiğimiz yıl Tesla, Rivian'a ticari sırları çaldığı ve içeriden bilgi almak için kasıtlı olarak çalışan yerleştirdiği için dava açmıştı. Geçtiğimiz günlerde Tesla, Rivian'ı "son derece tescilli" batarya teknolojisini çaldığı gerekçesiyle yine suçladı.

Bloomberg raporuna göre, dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 14 ay önce açtığı davaya rağmen Rivian'ın bu tutumunu değiştirmediğini ve aynı şeyleri yaptığını belirtti. Geçen ay görülen mahkemede bu yaz Tesla'dan ayrılanların "herhangi bir elektrikli araç için en önemli unsur" olan yeni nesil bataryaların çekirdek teknolojisini çalarken suçüstü yakalandıklarını" iddia etti. 

California eyalet mahkemesi yargıcı, Eylül ayı sonunda Tesla'nın davaya yeni iddialarını eklemesine izin verdi. Ayrıca üretici, 3 eski çalışanını daha sanık olarak ekledi. Konuyla ilgili olarak Rivian, iddiaların gerçeklerle desteklenmediğini savunarak itiraz etti. Irvine merkezli şirket, davanın kapsamını önemli ölçüde genişletmenin yalnızca davayı çözmeyi geciktireceğini de söyledi.

Tesla'nın suçlamalarına karşın Rivian, çalındığını iddia ettiği ticari sırları veya söz konusu verilerin ne olduğunu belirtmeyerek durumu zorlaştırdığını düşünüyor.

Konuyla ilgili olarak tarafların mahkeme açıklamaları şu şekilde:

"Neredeyse 10 yıldır tek bir ticari otomobil üretmediği için yatırımcıların yoğun baskısına maruz kalan Rivian, yasadışı çabalarını yoğunlaştırdı." 

-Tesla

"Tesla, ticari sırlarının birçoğu için o kadar az ayrıntı verdi ki, bu durumun fikri mülkiyeti olarak iddia ettiği şeyin ne olduğunu, iddia ettiği şeyin gizli olup olmadığını bile belirlenemiyor."

-Rivian

Suçlamaların ve mahkemenin zamanı o kadar kötü ki, bu durum Rivian'ın halka arz edilmesinin ertelenmesine sebep olabilir. Ayrıca davanın genişletilme kararı, Rivian'ın ilk otomobili olan R1T'nin teslimatlarına başlandığı tarihe denk geldi.