Volvo, Lotus ve Polestar markalarının sahibi olan Geely Grubu, 2017 yılında elektrikli araçları için batarya değiştirme istasyonları kuracağını duyurmuştu. 2021 Wuzhen İnternet Konferansı'nda bu istasyonlardan birinin tanıtımını yaptı. 

2025 yılına kadar yaklaşık 5.000 tane istasyon kurmak isteyen Geely, ilk istasyonunu 1 sene önce kurmuştu. E-Energee ismindeki istasyonlar, şu anda filolarının bir parçası ancak özel mülk sahipleri de bunlardan yararlanabilmekte. 

Geely, Wuzhen Konferansı'nda batarya değişiminin sadece 1 dakika 58 saniye sürdüğünü belirtti. Bu projeyi yürüten Geely Technology Group, şu anda aktif olarak üzerinde çalışan 1.000'den fazla kişiden oluşan bir ekibe sahip. 2025 yılına gelindiğinde kişi sayısının çok daha yüksek olacağını biliyoruz. 

Ancak bu alanda Geely yalnız değil. NIO ve BAIC şirketlerinin de büyük ölçekli projeleri mevcut. Bütün firmalar da tek bir hedefe sahip: Bitmiş  bataryayı 2 dakikadan kısa sürede dolu bir bataryayı değiştirmek. 

Çin Hükümeti de bu planı teşvik ediyor ve hatta bataryaları değiştirilebilen elektrikli otomobiller ve değiştirilecekleri istasyonlar için standartlar ve güvenlik yönergeleri bile hazırlandı. Yeni yönergeler 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.