Lucid Motors, resmi olarak üretime başladı. En uzun menzile sahip otomobil ünvanını alan Air modeli, Arizona'nın Casa Grande şehrinde bulunan fabrikada üretime girdi. 

ABD'li üretici, müşterilerin, medyanın ve yatırımcıların fabrikayı inceleyebilecekleri Lucid Production Preview Week etkinliklerini de başlattı. Ayrıca Dream Edition modellerinin ilk serisi de banttan indi. Konuyla ilgili üreticiden ve Arizona valisinden açıklamalar geldi.

Lucid Air üretim

Arizona Valisi Doug Ducey'in katılımı ile gerçekleşen tören ile ilk seri otomobiller AMP-1 üretim bandından indi. Aynı zamanda Lucid'in sağladığı yerel istihdamı, ekonomik kalkınmasını, ileri teknoloji üretimindeki artışı ve eyaletteki genişleme planlarından bahsetti.

Lucid Arizona üretim tesislerinin, 2024 yılına kadar devlete 9 milyar Dolarlık bir getirisi olacağı ve 2024 yılına kadar yıllık tahmini 15.000 kişiye iş imkanı sunması bekleniyor.

ABD'li üreticinin ilk teslimatlarını Ekim ayının sonunda yapacağı belirtiliyor. Önümüzdeki ay 837 km menzili bulunan Dream Edition modellerinin teslimatı yapılacak. Toplamda 13.000'den fazla sipariş verildi, bu sebeple üreticinin biraz daha hızlanması gerekebilir. Ancak teslimat süresince kademeli olarak Grand Touring, Touring, ve Air Pure versiyonlarını tanıtacağı için bu süre yeterlidir. 

Lucid Air Grand Touring modelinin 112 kWh bataryaya ve 830 km menzile sahip olacağı şimdiye kadar gelen bilgiler arasında. Air Dream Edition modeline çok yakın bir menzil sunan otomobilin kullanılabilir bataryasının ne kadar olacağı da merak konusu. 

Lucid Grubu'nun CEO'su ve CTO'su Peter Rawlinson konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Lucid'in geliştirdiği tescilli elektrikli otomobil teknolojisi, daha az batarya enerjisi kullanarak daha fazla yol kat etmenizi mümkün kılacaktır. Örneğin, Lucid Air Grand Touring modeli, 112 kWh batarya paketi ile 830 kilometrelik resmi bir EPA verisine sahip. Bu sayede otomobil kWh başına 7.4 kilometrelik gidebiliyor ve alanında lider bir verimliliğe sahip. Teknolojimiz giderek daha hafif, daha verimli ve daha ucuz otomobillere izin verecek ve bugün daha sürdürülebilir ulaşımın erişilebilirliğini genişletme yolculuğumuzda önemli bir adımı temsil ediyor."