Geçtiğimiz günlerde Ford, 24 Şubat ile 18 Haziran arasında üretilen Mustang Mach-E modeli tüm otomobilleri geri çağırmaya başladı. Aracın ön camının yanlış yapıştırılması ve açılır tavan problemleri geri çağırmadaki en büyük etken. 

Kanada'da 5.000 adet Mustang Mach-e modelinin geri çağırıldığını duymuştuk, ancak durumun daha ciddi olduğu ortaya çıktı. Automotive News haberine göre, Kuzey Amerika ve Avrupa'da bulunan 38.714 otomobilin geri çağırıldı.

Galeri: 2021 Mustang Mach-E GT

Ford, ön camların kaza esnasında kopması gibi ciddi bir problemle karşı karşıya. Aynı şekilde cam tavanın seyir halindeyken kopması da en az diğer problem kadar ciddi. ABD'li üretici konuyla ilgili olarak hiç kimsenin yaralanmadığını ve can kaybının yaşanmadığını belirtti. Ancak bayilerde ön camın ve cam tavanın değiştirileceğini söyledi.

Yılın başından beri ABD'de toplamda 17.277 adet Mach-e satıldı. Ancak Mart ayında gevşek alt şasi cıvataları sebebiyle 1.258 adet aracı geri çağırmıştı. Konuyla ilgili "Gevşek alt şasi cıvataları, bir çarpışmada aracın performansını düşürebilir ve yaralanma riskini artırabilir." açıklaması yapılmıştı. 

Ford Nisan ayında, Mustang Mach-E adlı elektrikli crossover modelinin performanslı GT ve GT Performance versiyonlarını tanıtmıştı.