Alman otomobil devi Mercedes-Benz, batarya üretimi için Automotive Cells Company'e ortak olduğunu açıkladı. Anlaşma ile Mercedes, Stellantis ve Total Energies'in de ortağı olduğu firmada eşit paya sahip olacak.

Bu ortaklık ile Mercedes, Stellantis ve Total Energies'in de ortağı olduğu firmada eşit paya sahip olacak. Ayrıca Alman üretici 2030 yılında tamamen elektrikli otomobillere geçeceğini açıklamıştı.

Bu geçişi başarıyla atlatmak için birçok bataryaya ihtiyaç duyan üretici, ortaklığı şu açıklama ile açıkladı:

Mercedes-Benz, ortaklarıyla birlikte 200 Gigawatt saatin üzerinde batarya kapasitesi üretmeyi hedefliyor. Bu üretim için 8 adet Gigafactory kurulması planlanıyor.

Aynı zamanda ACC'de hisse satın aldığını yaptığı şu açıklama ile duyurdu:

"Tamamen elektrikli bir geleceğe giden yolda Mercedes-Benz, yeni nesil yüksek performanslı batarya hücrelerinin ve modüllerinin geliştirilmesini ve üretimini artırmak için Avrupalı ​​batarya üreticisi Automotive Cells Company'den (ACC) hisse alıyor. Temmuz 2021'de duyurulduğu üzere, Mercedes-Benz, on yılın sonunda tamamen elektrikli çalışmaya hazır olacak. Hedefe ulaşmak için, 10 yılın sonunda toplam 200 Gigawatt saatin üzerinde pil üretim kapasitesine ihtiyaç duyuyor. Bu bağlamda, 4'ü Avrupa'da olmak üzere toplamda 8 tane batarya fabrikası kuracak. ACC'ye katılmak, lüks otomobil üreticisinin "Önce Elektrik'ten", "Yalnızca Elektrik'e" uzanan stratejik rotasındaki bir sonraki adımdır.

ACC, geçen yıl Stellantis ve Total Energies tarafından Avrupa'da elektrikli araçlar için batarya hücreleri üretmek üzere kurulmuştu. Yeni kurulan şirket, on yılın sonuna kadar Avrupa'da yıllık 120 GWh batarya hücresi üretim kapasitesine ulaşmak için "7 milyar Euro'dan" fazla yatırım yapmayı planlıyor.