Nissan, ilk nesil elektrikli  modelini piyasaya 2010 yılında sürdü. LEAF modeli ile elektrikli otomobil segmentine giriş yapan Japon üretici, o dönem bir hedef belirlemişti. Bu hedef, Avrupa pazarında 250.000 elektrikli otomobil satmaktı ve bunu 10 yıldan uzun bir süre sonra başardı.

Bu 250.000 otomobili 2 farklı model oluşturuyor. Bunlardan ilki, iki farklı jenerasyona sahip olan LEAF modeli. 208.000'den fazla satan bu model ile 42.000 adet satılan Nissan e-NV200 üreticinin Avrupa'daki satışlarını oluşturuyor. Nissan AMIEO Satış ve Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Leon Dorssers şu açıklamalarda bulundu:

Her parlak fikir bir kıvılcımla başlar. Nissan LEAF, 2010 yılında piyasaya sürüldüğünde modern elektrikli otomobillerin doğuşunu nasıl ateşlediyse, bugün de yenilikçi teknolojileri ve gelişmiş sıfır emisyonlu güç aktarma organlarını dünyanın dört bir yanındaki sürücülere sunmaya devam ediyor. Ayrıca, bu parlak fikri kitlesel bir pazar gerçeği haline getiriyor”.

Ayrıca, Kurumsal Satışlar ve LCV Avrupa Direktörü Emmanuelle Serazin de şu açıklamalarda bulundu:

“Nissan e-NV200, hafif ticari araç dünyasına elektrik devrimini getirdi; sürdürülebilirlik, pratiklik, kolaylık ve düşük fiyat etiketi ile mükemmel dengesini sundu müşterilere sundu. Yakında gelecek yeni bir elektrikli ticari araç ile elektrifikasyon stratejimizin yeni sayfası için sabırsızlanıyoruz.

Japon üretici, elektrikli araç segmentinin öncülerinden olsada şu anda elektrikli otomobil konusunda güçten düşmüş durumda. Birçok kişi Nissan'ın ortalama bir markaya dönüştüğünü söyleyebilir. Haksız da sayılmazlar, çünkü birçok otomobil üreticisi kendi özel platformları ile yepyeni modelleri piyasaya sürdü.

Nissan, tamamen elektrikli ve hibrit araçları içerecek yeni bir hamle ile toparlanmaya çalışıyor. 2023 yılına kadar Nissan, elektrikli otomobillerinin payının %75'e çıkması hedefliyor.

Tamamen elektrikli Nissan Ariya, 2022 yılının ortalarında Avrupa pazarına girecek. Bu kötü haberin yanı sıra iyi haberler de var. İngiltere'nin Sunderland şehrinde üretilecek olan CMF-EV platformunu kullanacak olan tamamen elektrikli crossover modelinin geleceğini de biliyoruz. 

Fransa'nın Maubeuge kentinde üretilecek olan küçük bir elektrikli minibüsten de bahsetmeliyiz. Renault Kangoo Van E-TECH Electric modeline tıpatıp benzeyen Nissan versiyonu olacağı söylentiler arasında.