LG Energy Solutions, son haftalarda gündemimizde olan bir marka. Bunun sebebi de Chevrolet Bolt EV ve EUV modellerindeki batarya problemleri. Bu problemler yaklaşık 142.000 otomobilin geri çağırılması ile sonuçlanmıştı. Bugün Güney Koreli batarya üreticisinden yeni haberler geldi. 

LG Energy Solutions, son zamanlarda NCM (Nikel-kobalt-manganez) kimyası ile bataryalarını üretiyordu. Aynı zamanda NCMA (Nikel-kobalt-manganez-alüminyum) kimyası ile en yüksek enerji seviyesine ulaşılıyordu. Ayrıca, kobalt miktarını azaltarak masrafları düşürmeye çalışıyordu. 

Ancak The Elec'in haberine göre LG Energy Solutions, bundan sonra elektrikli otomobil bataryalarını LFP(Lityum-demir-fosfat) lityum-ion kimyası ile geliştirecek. Bu bataryalar, elektrikli otomobillerde kullanılan en eski batarya türüydü ancak son dönemde tekrar popülerleşmeye başladı. 

LFP bataryaları, daha yüksek potansiyele sahip olması üreticileri cezbeden durumlardan biri. Daha düşük enerji vermesine rağmen kobalt ve nikel bulunmadığı için maliyeti daha düşük, ayrıca daha güvenli. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Tesla'nın LFP batarya seçeneğine ABD'ye özel olarak getirdiğini belirtmeliyiz.

Bu gelişmelerin batarya üreticisi CATL ile Çinli otomobil üreticisi BYD ortaklığından kaynaklandığını tahmin etmek zor değil. Hücrelerin enerji yoğunluğu yükseltildi. Ayrıca hücreden pakete teknolojisi de LFP'yi daha rekabetçi hale getiriyor. 

Batarya ile ilgili çalışmaların 2020'nin sonlarında Güney Kore'nin Daejeon kentinde başladığı ve bu yılın başlarında bazı duraksamaların ardından yakın zamanda hızlandığı belirtiliyor. Daha fazla bir şey söylemek için henüz çok erken, ancak birkaç yıl içinde LG Energy Solution'ın LFP bataryasını kullanan elektrikli araçlar görebiliriz. Bu teknoloji, giriş seviyesi elektrikli otomobiller ve ağır araçlar için uygundur.

LFP bataryaları, menzil ve ağırlık sınırları içinde kaldıkları sürece elektrikli otomobil pazarına potansiyel olarak hükmedebilir. Ancak daha fazla menzile veya performansa sahip otomobiller muhtemelen daha yoğun enerjiye sahip bataryalar kullanacaktır.