Elektrikli otomobil devi Tesla'nın, uzun süredir 25.000 Dolar fiyat etiketine sahip kompakt araç projesi olduğunu biliyoruz. Ne zaman piyasaya çıkacak? Adı ne olacak? En son çıkan teknolojiye sahip olacak mı? Yoksa fiyatı sebebiyle daha az özellikler mi barındıracak? Bunlar da akıllara gelen ilk sorulardı. 

Bu özel durumda Tesla hayranı ve aynı zamanda yatırımcısı olan Sawyer Merritt, şirketteki kaynaklarından birinin Elon Musk'ın toplantısına katıldığını belirtti. Bu toplantıyla ilgili Merritt bir ileti dizisi başlattı ve bildiği her şeyi açıkladı. 

Görünüşe göre Musk, çalışanlara yaklaşmakta olan aracın adının Model 2 olmayacağını belirtti. Ayrıca 25.000 Dolar'lık bir otomobilden de bahsetti. Bu modelin üretimine 2023 yılında başlamak istediği de belirtilenler arasında. Ardından, çalışanlara aracın direksiyon ve pedallarla gelmesini isteyip istemediklerini sorduğu bildirildi.

 

Elon Musk, daha önce yaptığı açıklamalarda Tesla'nın tamamen otonom 25.000 Dolar'lık bir elektrikli araba üzerinde çalıştığını belirtmişti. Ayrıca CEO'nun çalışanlarını zor hedefler belirlemeye ve geleceğe dair iyimser kalmaya motive etmek için bu tür yorumlar yaptığı biliniyor. 

Tesla'nın 25.000 Dolarlık fiyat beklentisi, piyasaya çıkacak olan yeni batarya hücreleri ve üretim hızına dayanıyor. Bununla birlikte, ne kadar gelişmiş olursa olsun tamamen otonom sürüş özelliği standart olmayacak. Alıcıların bu sistem için peşin olarak ya da aylık bir ücret ödemesi bekleniyor. 

Ayrıca teknoloji geliştikçe FSD sistemi bulunan bir aracın fiyatının kolayca artabileceği de belirtiliyor. Örnek olarak 25.000 Dolar değerindeki otomobil, FSD sistemi eklenirse kolayca 35.000 Dolar fiyat etiketine sahip olabilir.