Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız haberimizde, LG Energy Solutions firmasının bataryalarında çıkan problemden dolayı birçok aracın geri çağırıldığını belirtmiştik. Bu geri çağırılan araçların büyük bir kısmını Chevrolet Bolt EV ve EUV modelleri oluşturuyordu. 

Bu geri çağırmanın maliyeti yaklaşık olarak 1.8 milyar Dolar. 142.000 Bolt modelinde değiştirilecek olan kusurlu lityum iyon bataryalarının üreticisi olan LG Energy Solutions, markaya geri ödeme yapacak. Bu durum bugüne kadar üretilen bütün Bolt modellerini kapsıyor. 

Galeri: 2021 Chevrolet Bolt EUV

Bu büyük sorun, ellerinde hatasız batarya olmadığı için günden güne kötüleşiyor. Yine geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız haberimizde, General Motors'un belirli fabrikalarındaki üretime ara verdiğini belirtmiştik. Haberimizde üretimin sadece bir haftalığına duracağını belirtmiştik ancak batarya sorunu sebebiyle süreç tamamen değişti. 

The Verge'ün haberine göre General Motors Sözcüsü Daniel Flores şunları söyledi:

"LG'nin bizim için hatasız ürünler ürettiğinden emin olana kadar onarımları veya üretimi yeniden başlatmayacağız."

Ayrıntıları bilmiyoruz ancak, LG Energy Solutions firmasının üretimdeki temel sorunu bulması, üretim hatalarını düzeltmesi, yeni bataryaların üretimine başlaması ve onların hatasız olduğunu anlaması haftalar sürebilir. 

General Motors, ortadan kaldırılması gereken iki üretim sorunun olduğunu söyledi:

"GM'ye sağlanan bataryalarda yangın riskini artıran iki sorun olabilir. Birincisi yırtık bir anot parçası, ikincisi de katlanmış ayırıcı. Araçlarımızda bulunan sorunlu bataryaları yenileriyle değiştirmek bize yaklaşık 1 milyar Dolar'a mâl olacak. 

Bu durum çözüldüğünde, bakalım GM hangisine öncelik verecek: Sorunlu araçları onarmaya mı yoksa üretime devam etmeye mi?