Son on yılda Opel, Karl ve Adam isminde 2 küçük modele sahipti. Ancak bu araçlar sadece bir nesil boyunca piyasada kalmıştı. Alman üretici, 2019'da üretimine son verilen modellerden daha küçük bir araçla karşımızda.

Dünyanın ilk SUM modeli ile tanışın. Opel bu modeli SUM (Sürdürülebilir Şehiriçi Mobilite) kategorisinde değerlendiriyor. Aslında, bu teknik olarak yeni bir otomobil değil. Rocks-e temelini Citroen Ami ile paylaşıyor. Bu yüzden kendisine "yeni" bir otomobil demek güç. Hatta kendisini bir otomobil olarak da tanımlayamıyoruz zira Opel aracın quadricycle sınıfında olduğunu ifade ediyor.

Galeri: Opel Rocks-e (2021)

Modelin bataryalar hariç sadece 425 kg ağırlığı olduğunu belirtmek gerek. WLTP verilerine göre 5.5 kWh bataryası, 75 km menzil sağlıyor. Rocks-e'yi  evinizde normal bir prize takarak şarj edebilirsiniz. Araçla birlikte size verilen 3 metrelik şarj kablosunu kullanırsanız, 3.5 saat içinde aracınızı şarj etmiş olacaksınız. 

Aracın iç tasarımı Citroen Ami ile birebir aynı. Aynı zamanda Rocks-e modelinde de kapılar ters yönde açılıyor. Küçük iki kapılı, aynı zamanda Opel'in Vizor adındaki ön tasarımını kullanıyor.   

Aracın azami hızının 45 km/sa olduğunu belirtmeliyiz. 8 bg gücündeki elektrikli motoru ile şehir içi kullanıma ideal bir araç. 14 inçlik tekerleri bulunan araç, küçük boyutuna rağmen 1.9 metreden daha uzun insanların sığabileceği bir tasarıma sahip. Aynı zamanda 15 yaşından büyükseniz Avrupa'da yasal olarak kullanabilirsiniz.  

Bu yılın sonlarında Almanya'da satışa sunulacak araç, 2022 yılında da Avrupa pazarında yerini alacak. Araç üç farklı donanım seviyesiyle çıkış yapacak: Standart, Klub ve TeKno.

Son olarak, Karl ve Adam modellerinin arazi odaklı versiyonları için Rocks lakabını aldığını hatırlayanlar olacaktır.