Güney Koreli üretici Kia, EV6 modeli için büyük umutlara sahip. Ancak otomobilin başarılı olup olmayacağını beklemeyecek. Önümüzdeki 2 sene içinde yeni modeller çıkarmayı planlıyor. İlki, EV4 adıyla çıkacak ve önümüzdeki yıl açıklanacak. 2023 yılının başlarında da piyasada olması muhtemel. 

Auto Express'in haberine göre Kia, EV1'den EV9'a kadar isim haklarının hepsini satın aldı. EV4 ismi de bir sonraki araca verilecek. Aynı habere göre EV4, Mercedes-Benz EQA veya Volvo XC40/C40 gibi modellere doğrudan rakip olacak. EV6 ile E-GMP platformunu da paylaşacak. Otomobil, EV6 modelinden daha küçük olacak ve yeni Sportage modeline benzeyecek. 

Galeri: Kia EV6

EV4 modeli, EV6 ile benzer özellikte olacak. Bu durumda, iki motoru ve dört tekerden çekiş sistemi bulunacak. 58 kWh ile 77.4 kWh arasında batarya kapasitesi bulunacak model, 480 km menzile sahip olacak. E-GMP platformu, 800 Volt güçle şarj etme imkanı sunuyor. Bu şekilde tam kapasiteye ulaşana kadar şarj etmek sadece 18 dakika sürüyor.   

EV4 modeli piyasaya çıktığında, sonraki model EV7 ya da EV8 adıyla tanıtılacak. Bu modelin de 2023 yılında tanıtılmasını ve 2024 yılında piyasa da olmasını bekliyoruz. Büyük ihtimalle bu model de EV6 ile aynı platformu paylaşacak.

Güney Koreli üretici, daha önce yaptığı açıklamada 2025 yılında araç yelpazesinde 11 tane tam elektrikli araç bulundurmak istediğini söylemişti. Bu 11 araçtan 6 tanesi tamamen yeni olacak. Kalan araçlar ise, halihazırda piyasada bulunan içten yanmalı motora sahip modellerin tam elektrikli versiyonu olarak aramıza katılacak.