Yakın zamanda tanıtılan, tam elektrikli olarak çıkış yapacak Genesis GV60, kablosuz olarak şarj edilebileceği söyleniyor. 

Güney Koreli üretici, araçla ilgili teknik detayları açıklamadı. Ancak Green Car Reports'un haberine göre, önümüzdeki sene kablosuz şarj özelliği tanıtılacak. Aynı zamanda, Güney Kore'de ki test programının bir parçası olacak.

Kablosuz şarj sisteminin amacı, fişe takıp çıkarma gerekliliğini ortadan kaldırmak ve evde şarj edenlere daha rahat bir ortam yaratmak. Bu sistem, otomobil şarj plakasının üzerine çıktığında otomatik olarak şarj etmeye başlayacak. 

Farklı markalara ait modellerde halihazırda bulunan sistem, çok fazla alıcı toplayamadı. Premium araçlarda denemeye değer bir sistem olabilir, ancak sonucun nasıl olacağı bilmiyoruz. 

Hyundai Grubu'nun bir parçası olan Genesis, WiTricity firması ile anlaşma imzalayacak gibi duruyor. WiTricity'nin kablosuz şarj konusunda Güney Koreli üreticinin tedarikçisi olması muhtemel. Hyundai Grubu, daha önce WiTricity firması ile teknolojik konularda çalışmıştı. 

Evde için olan kablosuz şarj özelliği, muhtemelen 7 veya 11 kW olacak. Bu değerler, Ekim 2020'de piyasaya sürülen J2954 isimli kablosuz şarj sistemine ait.

WiTricity'nin web sitesine göre, genel verimlilik diğer sistemlerdekine benzer olacak. 2.5 cm yükseklikte, şarj verimliliğinin %94 olmasını bekliyoruz. Sitede aynı zamanda şu da belirtiliyor:

"Unutmayın ki burada elektrikle uğraşıyoruz ve bu da dikkat edilmesi gereken bir konu. Normal ev tipi şarjlar, aracınızı ve evinizi koruyabilmek için tasarlandı. 2.Seviye ev tipi şarjlar %89-94 arasında verimliliğe sahip. Bu yüzden WiTricity teknoloji ile üretilecek olan kablosuz şarjlar da aynı verimliliğe sahip olacak.  

Akıllarda kalan tek bir soru var. Bir ev tipi kablosuz şarj istasyonunun maliyeti ne kadar olacak.