The Driven'ın haberine göre Tesla, Model Y'nin menzilini artırmayı planlıyor. Bu modeli "süper uzun menzilli" olarak adlandırıyor. Ancak sayıları EPA verilerine çevirirseniz, bu sayı o kadar da "süper" olmuyor. 

Tesla'nın otomobilleri halihazırda rakiplerinden daha fazla menzil sunuyor. Bununla birlikte ABD'li üretici EPA derecelerinin biraz cömert göründüğünü düşünüyor. 

Galeri: Tesla Model Y

Bu haber, yakın zamanda Tesla'nın Model Y için 5 farklı kaplama getireceğini onayladığı Çin'den geldi. Ayrıca Tesla, bu modeli Şangay Gigafactory'den ihraç ediyor. The Driven, Çin'de dosyalandığını belirten şu belgeleri paylaştı:

"Mevcut versiyonların yanı sıra yeni Tesla Model Y, Çin'de ve Avustralya'da halen daha kullanılan NEDC derecesine göre 640 km menzile sahip olacak."

640 km menzilin önemli olduğunu belirtmemiz gerek. Bu sayı, gerçek sürüşünde muhtemelen 550 km'ye denk gelecek. Rakamın çok etkileyici olmadığını görebiliyoruz fakat bu bile etkileyici bir artış. The Driven, EPA verilerine göre bu menzilin 565 km olduğunu söyledi. WLTP verilerine göre menzil 584 km'ye denk geliyor. 

Açıklanan belgelerde Model Y'nin batarya kapasitesi belirtilmedi. Ancak belgelerde, 137 kW ön motora, 184 kW arka motora sahip dört tekerden çekiş sistemi bulunan bir crossover olduğu yazıyor. Ayrıca araç 559 Nm torka sahip. 

Avustralya dışından yayın yapan The Driven, Model Y'nin ülkede satışta olmamasına rağmen yakında satışa çıkacağını belirtiyor.