Birkaç gün önce yayınladığımız haberimizde de bahsetmiştik. Tesla, Cybertruck için açmış olduğu sayfada bulunan üretim tarihini değiştirmişti. Edindiğimiz bilgilere göre, bunun sebebi aracın tasarım ve boyutlandırma çalışmalarının yeni bittiği yönünde. Sawyer Merritt, bu bilgileri Tesla firmasında çalışan isimsiz bir kaynaktan aldığını söylüyor.

“ Çok da bir sürpriz olmayacak ama bana söylenene göre Cybertruck’ın tasarımı daha yeni bitirilebildi. Tesla, 2.çeyrekteki mali raporları açıklarken şunları söylemişti. ”Cybertruck’ın mimarisi ile ilgili temel çalışmalar bitmiş durumda. Yıl sonunda beta fazına geçeceğiz.”

Galeri: Tesla Cybertruck!

İçerdeki kaynak daha fazla bilgi vermeyeceğini belirtiyor. Ocak ayında, 2020’nin son çeyrek mali raporları açıklanırken Elon Musk tarafından açıklama yapılmıştı. Açıklamasında Cybertruck tasarımının neredeyse bittiğini belirtmişti.

Musk, 2019 yılında Hawthorne Tasarım Stüdyosu’nda aracın ilk gösteriminde “Aşağı yukarı buna benzeyecek” gibi bir açıklamada bulundu. 2021 Şubat ayında katıldığı Joe Rogan Experience isimli podcastte ise aracın halen daha boyutundan dolayı tasarım değişikliğine uğradığını paylaşmıştı

“Biliyorsunuz ki aracın boyutunu değiştirdik. %3 ya da daha az bir oranda küçülttük. Aracınızın tüneller için fazla büyük olmasını istemezsiniz değil mi?” demişti.

Yapılan bu değişiklikler, Tesla’nın neden Model Y’nin üretimine öncelik verdiğini de gösterebilir. Biliyorsunuz ki, Cybertruck Giga Texas fabrikasında üretilen ilk araç olacaktı. Ancak Model Y’nin orada üretilen ilk araç olacağı geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Texas’ta bulunan fabrikanın inşaatı devam ediyor ancak çıkan haberlere göre üretimin birkaç hafta içinde başlayabileceği söyleniyor.