Dün başlayan kısıtlama ile Reno, Nevada’da bulunan batarya fabrikasında iç mekanlarda maske zorunlu olacak. The Wall Street Journal haberine göre, aşılanmamış kişilerde uygulanan maske zorunluluğu, aşı olanlar için de geçerli olacak.

Johns Hopkins Coronavirus Resource Center, Nevada eyaletinde geçen ay 26.000’den fazla Covid-19 vakasına rastlandığını açıklamıştı. Aynı zamanda vatandaşların %47’sinin de aşılandığı belirtilmişti. Delta varyantında görülen artış bütün şirketleri tedirgin etmeye başlamıştı ve kısıtlamaları artıran son firma Tesla oldu. Şirket, politika değişikliğinde virüsün son derece bulaşıcı delta varyantının yayılması Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin güncel kılavuzunu gösterdi. Detroit merkezli rakibi Ford markası da geçen hafta aynı kısıtlamaları getirmişti.

Geçen sene pandeminin başlangıcında, Tesla CEO’su Elon Musk, Fremont fabrikasının bulunduğu California’da evde kalma emirleri de dahil olmak üzere kısıtlamalara karşı gelmişti. En sonunda geçici olarak kapanmayı kabul etse de, sadece iki ay sonra, Mayıs ayında tekrar açılmıştı. Musk, fabrikayı yeniden açarken emirlere karşı gelmiş ve eyalete karşı dava açacağını söylemişti. Bununla beraber, fabrikayı California dışına taşımakla tehdit etmişti.

Geçen hafta 3 Ağustos’ta, California eyaleti maske zorunluluğunu tekrar getirmişti. Aşılanma durumu fark etmeksizin, iki yaşından büyük herkesin maske takması zorunlu hale geldi.