ABD'li elektrikli otomobil devi Tesla'nın yaklaşık 25.000$'lık fiyata sahip kompakt bir hatchback üreteceği söylentileri uzun zamandır ortalıkta dolaşıyordu. Yeni gelen bir söylenti ise Tesla'nın Çin departmanının böyle bir aracın prototipini şimdiden ürettiğini iddia ediyor! Bu söylentinin kaynağı ise daha önceki iddiaları tutarlı olan Çinli bir kaynak.

Aynı kaynak, aracın tedarikçilerinin şimdiden netleştiğini ve seri üretim denemesinin bu yılın sonlarında gerçekleşeceğini de iddia ediyor. Ayrıca bazı Tesla sahipleri ve sosyal medya fenomenleri de bu iddianın doğru olduğunu düşünüyorlar. Zaten bu iddia, daha önceki söylentilerle de örtüşüyor.

Model 2 veya Model Q gibi isimlendirilmesi beklenen bu aracın nasıl görüneceği ise henüz tamamen hayal gücümüze kalmış durumda. Tabii hemen aşağıdaki haberlerde görmekte olduğunuz gibi bazı serbest hayali tasarım (render) çalışmaları da bugüne kadar ortaya konuldu.

Bize sorarsanız da Tesla böyle bir model ortaya koymalı. Çünkü firmanın hem hatchback modeli bulunmuyor hem de en uygun modeli bile yüksek fiyat bandında yer alıyor. Firma bu sayede rekor seviyesinde olan satışlarını bir adım daha ileriye taşıyacak gibi görünüyor. Ayrıca hemen aşağıdaki Instagram gönderisinden de @sugardesign_1 kullanıcı adlı tasarımcının hazırladığı bir hayali tasarım örneğini görebilirsiniz.