Fiyat-performans anlamında en güçlü modellerden biri Tesla Model 3 Performance. 513 bg güce sahip olan modelin 0-100 km/sa hızlanması sadece 3.4 saniye sürüyor. Azami hızı 261 km/sa olan aracın, her biri tek bir aksa güç veren iki elektrikli motor tarafından çalıştırıldığını belirtelim. 1.856 kilogramlık kuru ağırlığa sahip olan model, hızlanma konusunda süper otomobillere taş çıkartıyor.

Fakat bu performans bile en güçlü Porsche Taycan versiyonları karşısında kifayetsiz kalıyor. Yine de Model 3 Performance ve Taycan 4S'i karşı karşıya getirdiğinizde sonucun birbirine ne kadar yakın olduğunu gösteren bir video var bugün elimizde.

İki farklı pakete sahip Taycan 4S'in geniş bataryalı versiyonu 571 bg güç üretebiliyor. Giriş seviyesindeki model ise 530 bg güçlük bir çıkışa sahip. Yine de her ikili de 0-100 km/sa ivmelenmesinde Model 3'ün yanına yaklaşamıyor. Modellerin azami hızlarının da 250 km/sa'ten, yani Model 3'ün azami hızından, daha düşük olduğunu belirtelim.

Fakat Carwow İspanya YouTube kanalındaki videoda görüldüğü gibi, sayılar bazen gerçeği yansıtmıyor.

İki drag yarışında da kazanan taraf Porsche olurken, rolling start ile yapılan yarışta Tesla gücünü gösteriyor. Fren testinde ki sonuçlar da bir hayli ilginç.