Porsche, 2020 yılının sonlarında daha önce hiç görmediğimiz 15 adet konsept otomobilini bizlere gösterdi. O araçlar, 2005 ve 2019 yılları arasında üretilmiş çok çeşitli türlerde konsept araçlardı. Bunların yani "Porsche Unseen" adlı o koleksiyonun arasındaki en ilginç olanlarından birisi de şüphesiz "Vision Renndienst" adlı minivan araçtı.

Çünkü Porsche ve minivan kelimelerini aynı cümlede görmek bile oldukça şaşırtıcı. Minivan tabirini Türkçeye ufak minibüs olarak da çevirebiliriz. 2018 yılında 1:1 ölçekli yani gerçek boyutlu olarak hazırlanan o araç, elektrikli bir minivan olarak tasarlanmış. Fakat araç kamuoyuna ilk gösterildiğinde, iç mekan görüntüleri paylaşılmamıştı. O görüntüler şimdi paylaşıldı.

Porsche Vision Renndienst Elektrikli Minibüs Konsepti İç Mekanı

Aracın iç mekan görüntülerini incelediğimizde iç tasarımının da en az dışı kadar ilginç olduğunu görüyoruz. Çünkü araçta sürücü ortada oturuyor. Porsche'nin tasarım şefi Michael Mauer, bu araçla ilgili olarak "Aracın direksiyonuna geçildiği zaman, kokpitle bütünleşilmiş hissiyatı elde ediliyor. Sürücü aracı otonom sürüş moduna devrettiği zaman da koltuğunu 180 derece döndürebiliyor ve yolcularla yüz yüze gelmiş oluyor." cümlelerini kuruyor.

Porsche Vision Renndienst Elektrikli Minibüs Konsepti İç Mekanı

Aracı incelemeye devam ettiğimizde yan camlarının asimetrik olduğunu, yani sol tarafın daha kapalı olduğunu da görüyoruz. Porsche bu durumu da şöyle örnekliyor: "Kısa bir uyku çekmek isteyen yolcular sol tarafa, yolu izlemek isteyen yolcular da sağ tarafa oturabilirler."

Porsche Vision Renndienst Elektrikli Minibüs Konsepti İç Mekanı

Oturma pozisyonunu incelemeye devam ettiğimizde, sürücünün arkasında sağ ve sol köşelerde birer adet koltuk yer aldığı, en arkada ise 3'lü bir koltuğun bulunduğu görülüyor. Oturma düzeninin oldukça konforlu ve ferah olacak şekilde tasarlandığı dikkatimizi çekiyor.

Porsche Vision Renndienst Elektrikli Minibüs Konsepti İç Mekanı

Aracın ön kısmına geri dönersek, direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli gibi kısımların Porsche Taycan'ı ve diğer güncel Porsche modellerini bir hayli andırdığını görüyoruz. Sürücünün sağında ve solunda ise büyük 2 adet dokunmatik ekrana daha yer verilmiş.

Porsche, Renndienst adlı bu elektrikli minibüs konseptini üretime almayacaktır diye düşünüyoruz. Fakat bu araçta gördüğümüz bazı fikirler diğer Porsche modellerine entegre edilebilir. Ayrıca Porsche bu konseptinde ilerleyen zamanlarda bazı değişiklikler (geliştirmeler) yapacağını da belirtiyor.