ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bildiğiniz üzere Model S ve Model X adlı en temel modellerini makyajlayarak güncelledi. Bu araçların makyajlı versiyonları ilk olarak bu yılın başlarında tanıtılırken, Haziran ayının başında detaylı bir başka tanıtım daha yapıldı.

Makyajlı Model S ve Model X'ten kameralar karşısına daha çok çıkan ise Model S oldu. Model S'in makyajlı versiyonunda en çok dikkat çeken detaylardan birisi de aracın yarım direksiyon simidine (İngilizcede "yoke" deniliyor) sahip olmasıydı.

Aracı adeta bir uzay mekiğine benzeten bu yarım direksiyon simidinin bir opsiyon mu yoksa standart özellik mi olacağı ise aylardır tartışılıyordu. Geçtiğimiz Haziran ayındaki makyajlı Model S'lerin teslimat etkinliğinde bile bu olay açıklığa kavuşmamıştı.

Şimdi ise hemen aşağıdaki tweet diyaloğundan da gördüğünüz üzere, Twitter'ı fazlasıyla aktif olarak kullanmakta olan Tesla CEO'su Elon Musk, bu özelliğin bir opsiyon mu olacağı şeklinde yöneltilen bir soruya "hayır" şeklinde net bir cevap vermiş. Yani makyajlı Tesla Model S'lerin tümünde yarım direksiyon simidi (yoke) göreceğimiz kesinleşmiş oldu. 

 

Tesla'nın bu kararı da oldukça radikal bir karar oluyor diyebiliriz. Çünkü makyajlı Model S'teki gelişmeleri neredeyse tüm kullanıcılar beğeniyle karşılıyor. Fakat birçok kullanıcı, bu yarım direksiyon simidi tasarımını beğenmiyor veya eleştiriyor.