Automotive News adlı güvenilir otomotiv kaynağına göre ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Rivian, ABD'de ikinci bir fabrika açmayı planlıyor. Bu yeni fabrikanın aynı zamanda batarya hücreleri üreteceği de belirtiliyor. Rivian'ın basın sözcüsü konumundaki yetkilisi Amy Mast de zaten Automotive News'in bu iddiasını kısa süre içerisinde doğrulamış bulunuyor.

Böylelikle Rivian'ın mevcut projelerinin sayısı bir hayli fazla olmuş oluyor. Çünkü bildiğimiz üzere firma, Rivian R1T adlı elektrikli pick-up ile R1S adlı elektrikli SUV modellerine ek olarak Amazon için bir kargo minibüsü de geliştiriyor. Hatta tüm bunlara ek olarak firma, Tesla'nın Supercharger adlı hızlı şarj ağı gibi kapsamlı (hatta daha kapsamlı) bir şarj ağı kurmak için de uğraşıyor.

Tabii Rivian'ın bahsi geçen bu yeni fabrikasının ne zaman kurulacağı henüz bilinmiyor. Fakat pandeminin otomotiv sektörüne etkilerine bakılırsa, yakın zamanda gerçekleşmesinin zor olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yeni kurulmuş otomotiv markaları bir yana, köklü markalar bile ciddi sıkıntılar yaşadılar.

Ayrıca tüm bunların dışında Rivian'ın piyasaya çıkması merakla beklenen elektrikli pick-up'ı R1T, geçtiğimiz günlerde yeni bir erteleme yaşadı. R1T'nin güncel çıkış tarihi Eylül 2021 olarak açıklandı ve tüm gözler o araca çevrilmiş durumda. Çünkü o tarih tutturulursa, bu araç dünyada piyasaya çıkan ilk seri üretim elektrikli pick-up olacak gibi görünüyor.