Mercedes-Benz'in elektrikli bir markaya dönüşme yolundaki somut adımları hız kesmeden devam ediyor. En son elektrikli S-Serisi niteliğindeki EQS adlı elektrikli amiral gemisi sedan modelini tanıtan firmanın şimdilerde de elektrikli G-Serisi hazırlığında olduğunu biliyoruz.

Hatta daha önceki casus fotoğraflardan, firmanın EQS adlı lüks elektrikli sedan modeline bir SUV türev getireceğini de biliyoruz. EQS SUV olarak nitelendirebileceğimiz o araç, GLS modelinin elektriklisine tekabül edecek.

Mercedes-Benz bugün ise EQS SUV'nin Maybach versiyonuna ait hemen yukarıdan görmekte olduğumuz ipucu (teaser) görüntüsünü paylaştı. Bu ipucu görüntüsünde aracın arka kısmını görmekteyiz. Stop lambaları ise aynı EQS sedana benzer şekilde tasarlanmış. D sütunundaki Maybach amblemi de aynı Maybach GLS'teki gibi yerini almış. Fakat an itibariyle bu ipucu görüntüsü dışında EQS SUV ile ilgili elimizde başka bir bilgi veya görüntü bulunmuyor.

Bu görüntüyü paylaşarak kısaca yorumlayan Mercedes-Benz Satış ve Pazarlama Müdürü Britta Seeger, aynı zamanda firmanın elektrikli G-Serisi (EQG olarak adlandırılabilir) modelinin 2024 yılında ortaya çıkacağını da doğruladı. Aracın EQG olarak adlandırılacağını ise çeşitli patent dosyalarından biliyoruz. Çünkü firma, geçtiğimiz aylarda EQG 560 ve EQG 580 gibi çeşitli isimlerin hakkını almıştı.

Ayrıca son olarak, elektrikli G-Serisi gelene kadar elektrikli E-Serisi (EQE) ve EQS SUV gibi modellerin ortaya çıkacağını belirtmiş olalım.

Galeri: Mercedes EQS SUV Bol Kamuflajlı Dış ve İç Casus Fotoğrafları