Hırvat otomobil firması Rimac, son dönemde fazlasıyla gündemde. Firma, geçtiğimiz aylarda "Nevera" ismini verdiği elektrikli hiper otomobil modelini tanıttı. Bu otomobil, "dünyanın en iyi hızlanan seri üretim otomobili" olarak da kayıtlara geçti.

Hatta Rimac Nevera, tanıtıldığı gün civarlarında İngiliz YouTube kanalı Carwow'un bir videosuna da konuk oldu. Hırvatistan'a giden Carwow sunucusu Mat Watson, bir Ferrari SF90 Stradale ile Rimac Nevera'yı yarıştırdı ve o yarışta arada çok büyük bir fark söz konusuydu.

SF90 Stradale'ye o derece bir fark atan Rimac Nevera, şimdi de Carwow'un başka bir drag yarışına dahil olmuş. Aracın bu yarıştaki rakipleri ise bir Porsche Taycan Turbo S ve bir BMW M5 Competition şeklinde.

Yarıştaki araçların özelliklerini anlatacak olursak, Rimac Nevera'da 4 adet elektrik motoru ve 1.940 beygir güç söz konusu. Aracın tork değeri de 2.300 Nm şeklinde.

Porsche Taycan Turbo S ise iki adet elektrik motoruna sahip ve toplamda 762 beygir güç ile 1.050 Nm tork sunuyor. Yarışta elektrikli olmayan BMW M5 Competition (F90) ise 4.4 litrelik çift turbolu motora sahip ve 625 beygir güç ile 750 Nm tork üretiyor. Bu araçta 8 ileri otomatik şanzıman ve xDrive adlı 4 tekerden çekiş sistemi de yer alıyor.

Sözü daha fazla uzatmadan sizleri bu 3 adet güçlü aracın drag ve rolling yarışları ile karşı karşıya bırakalım.