Rivian adlı elektrikli otomobil üreticisi marka, R1T adındaki pick-up'ı ile R1S adlı SUV'sini uzun zaman önce tanıtmıştı. Firma, Rivian R1T adlı elektrikli pick-up'ını 2020'nin sonlarında piyasaya çıkarmayı hedefliyordu. Daha sonra o hedef, 2021'in Haziran ayına kadar ertelendi.

Şimdi ise Rivian, yeni bir erteleme açıklamasında daha bulundu. Firmanın CEO'su RJ Scaringe, sipariş veren müşterilerine gönderdiği mesajda Rivian R1T'nin Eylül 2021 tarihinde piyasaya çıkacağını belirtti. Rivian R1S'in ise onun ardından piyasaya çıkacağını söyledi.

Fakat bu ertelemeye rağmen bile Rivian R1T, dünyada piyasaya çıkan ilk seri üretim elektrikli pick-up olacak gibi görünüyor. Çünkü örnek vermek gerekirse en güçlü rakibi Tesla Cybertruck'ın piyasaya çıkışının 2022'nin başlarını bulacağı söyleniyor. 

Rivian'ın CEO'su, bu ertelemenin sebepleri arasında pandeminin ve yarıiletken çip tedarik sıkıntısının etkili olduğunu belirtirken, firmanın aynı anda 3 aracı piyasaya sürmeye uğraştığını da belirtiyor. Çünkü Rivian, R1T ve R1S modellerine ek olarak Amazon için bir ticari araç (kargo minibüsü) da hazırlıyor.

Ayrıca Rivian'ın bu 2 aylık ertelemesi oldukça normal de karşılanabilir. Çünkü makyajlı Tesla Model S ve X, Lucid Air, Volkswagen ID.3 gibi birçok araçta da ertelemeler görüldü ve hem elektrikli hem de normal otomobil üretimlerinde sık sık görülmeye devam ediyor.