Tesla'nın uzun zamandır geliştirmekte olduğu ve sık sık haberlere konu olan Full Self-Driving (FSD) adlı en güncel tam otonom sürüş sisteminin fiyat konusu açıklığa kavuştu. Firma, bu paketi aylık 99$ ve 199$ şeklinde iki farklı üyelik sistemiyle sunacağını açıkladı. 99$'lık ücretin, daha önceden Enhanced Autopilot paketini (FSD'nin bazı özelliklerini zaten içeren bir paketi) satın almış müşteriler için mümkün olacağı da belirtildi.

Ayrıca eski model yıllarına sahip Tesla'larda FSD Computer denilen ve bu gelişmiş otonom sürüş sistemine uygun bilgisayar sistemi bulunmadığı için, o müşterilerin 1.500$'lık bir ücret ile bir donanım yükseltmesi yapmaları gerekiyor.

FSD adlı bu otonom sürüş paketini tek seferde almak isteyen kullanıcıların ise 10.000$'lık bir satın alma ücreti ödemeleri gerekiyor.

Bu sistemin özelliklerine bakarsak:
-Autopilot ile sürüş kabiliyeti
-Otomatik şerit değiştirme
-Otomatik park
-Park yerinden aracı uzaktan çağırabilme (Smart Summon)
-Tam otonom sürüş bilgisayarı
-Trafik ışıkları ve dur levhası kontrolü

Tesla, FSD adlı bu sistemini daha da geliştirerek nihai olarak gerçek anlamda 5.seviye tam otonom sürüş sistemine ulaşabilmeyi hedefliyor. Bu sistemi satın alan kullanıcılar da Tesla'nın bu hedefine ulaşacağı görüşündeler diyebiliriz.

Tesla müşterilerinin, firmanın mobil uygulaması aracılığıyla bu sisteme üye olabilecekleri de belirtiliyor. Ayrıca müşterilerin istedikleri zaman üyeliklerini iptal edebilecekleri bilgisi de paylaşılmış. Tabii Tesla'nın FSD adlı daha gelişmiş otonom sürüş sistemi için yayınladığı tanıtım yazısında, hâlâ sürücülerin direksiyon başında dikkatli şekilde bulunmaları gerektiği notu da yer alıyor.

Galeri: Tesla Model S Plaid Teslimat Etkinliği