Renault, son dönemde elektrikli otomobil dünyasında Megane Electric adlı aracıyla gündemde. "Megane'ın elektrikli bir crossover türevi" olarak karşımıza çıkacağını bildiğimiz o araca ek olarak tabii Renault cephesinde farklı gelişmeler de söz konusu.

Bunlardan birisi de firmanın, İngiltere'de Megane satışlarında benzinli ve dizel motor seçeneklerini kaldırmış olması oluyor! Firma, Megane'ın hatchback ve sports tourer gövde tiplerini İngiltere'de artık sadece plug-in hibrit (PHEV - şarj edilebilir hibrit) olarak satacak!

Renault'un E-Tech Plug-In Hybrid olarak adlandırdığı bu versiyonlar, bünyelerindeki benzinli 1.6 litrelik motordan 160 beygir güç sunacaklar. Buna ek olarak bu araçlarda 65 beygirlik bir elektrik motoru da yer alacak. Fakat toplam güç değerinin bu iki değerin doğrudan toplanmasıyla hesaplanmadığını düşünüyoruz.

Renault Megane Hatchback E-Tech Plug-In Hybrid

Megane'ın plug-in hibrit seçeneğinin detaylarına bakmaya devam ettiğimizde 9.8 kWh'lık fazla büyük olmayan bir batarya görüyoruz. Hatta benzinli ve elektrikli motorun dışında, benzinli motorun çalıştırılması esnasında kullanılan ufak bir elektrik motorunun da bulunduğunu öğreniyoruz. Ayrıca aracın benzin tüketim değeri de ortalama 1.25 litre / 100 km olarak belirtiliyor. Sadece elektrikli olarak gidebileceği menzil değeri ise 50 km şeklinde.

Performans değerlerine bakıldığında ise şarj edilebilir hibrit Megane'ın 0-100 km/s hızlanma süresinin 9.4 saniye, maksimum hız değerinin de 183 km/s olduğu görülüyor. Renault, plug-in hibrit Megane'ların donanım seviyelerini de bir hayli yüksek tutmuş.