Not: Yukarıdaki görsel X-Tomi Design tarafından hazırlanmış bir hayali tasarımdır.

Renault'nun yeniden canlandırdığı spor otomobil markası Alpine, son dönemde hareketli günler geçiriyor. Firma geçtiğimiz günlerde 3 adet yeni modeli için ipucu (teaser) görüntüleri paylaşmış ve bunların tümünün elektrikli modeller olacağını açıklamıştı.

Autocar adlı İngiliz otomobil medyasının yeni haberine göre de Renault 5 Alpine modeli, 218 beygir gibi bir güç değerine sahip olacak. Ayrıca Renault 5 Alpine ismi size garip geldiyse, Alpine'ın artık Renault'nun RS departmanı niteliğinde de görev yapacağını belirtebiliriz. Yani bu araç, geliştirilmekte olan elektrikli Renault 5 adlı hatchback modelin performans odaklı versiyonu olacak.

Renault 5'in standart versiyonunun ise 136 beygir civarında bir elektrik gücüne sahip olması bekleniyor. Belirtilenlere göre de bu araçların elektrik motorları, yeni elektrikli Megane Crossover'ı ile hemen hemen aynı elektrik motorları olacak.

R5 Alpine olarak adlandırabileceğimiz o performanslı elektrikli hatchback'in piyasaya çıkışının ise 2024 yılını bulacağı belirtiliyor. Alpine'dan ilerleyen zamanlarda performanslı bir SUV ile yeni nesil elektrikli A110 gibi modelleri de göreceğiz. Alpine A110 ise hatırlayacağınız üzere firmanın şu anki tek modeli ve Porsche 718 Cayman rakibi şeklinde. Ayrıca Porsche de elektrikli Cayman üzerinde çalıştığı için, iki modelin rekabeti elektrikli olarak da devam edecek gibi görünüyor.