Tesla'nın kendi elektrikli otomobilleri için kurduğu hızlı şarj ağı "Supercharger Network", firmanın otomobillerinin cazibesini artıran bir olgu diyebiliriz. Fakat görünüşe göre Tesla, yakın gelecekte bu şarj ağının bir bölümünü diğer otomobil markalarıyla paylaşabilir.

Elon Musk'ın daha önce de bu konuda ipuçları verdiğini biliyoruz. Fakat son dönemde bu konudaki haberler biraz daha sıklaşmaya başladı. Ayrıca Tesla, Supercharger adlı hızlı şarj ağını diğer otomobil markalarıyla paylaşsa bile, bu şarj istasyonlarını kullanabilmek için ödemelerin de yapılabileceği bir mobil uygulama şartı koyabilir.

Ödemeler için bir diğer seçenek de otomobillerin bilgi eğlence sistemleri olabilir. Tabii bu teknoloji henüz sadece birkaç otomobil modelinde yani sınırlı sayıda araçlarda görülüyor.

Tesla'nın 2012 yılında Model S modelini piyasaya sürmesiyle eşzamanlı olarak kullanıma sunulan Supercharger adlı hızlı şarj istasyonları, 9 yıldır da Tesla'lara özel olarak kaldılar. An itibariyle dünya genelinde 25.000 adetten fazla Tesla Supercharger hızlı şarj istasyonunun bulunduğu biliniyor.

Teslarati gibi çeşitli kaynaklardan gelen haberlere göre Tesla'nın diğer markalara da açık ilk Supercharger şarj istasyonu Norveç'te 2022 yılının sonlarında açılabilir. Bize sorarsanız da bu oldukça mantıklı bir hamle olur. Çünkü Norveç'te satış yapan elektrikli otomobil markası sayısı çok fazla. Bunun sebebi de Norveç halkının elektrikli otomobillere dünyanın her yerinden daha çok rağbet gösteriyor olması.

Örnek vermek gerekirse Çinli elektrikli otomobil markası BYD, yakın zaman önce Avrupa'ya giriş yaptı. Markanın ilk giriş yaptığı ülke ise Norveç oldu. Zira geçtiğimiz haftalarda BYD Tang adlı elektrikli SUV modelleri Norveç'te gemilerden indirildi.

Ayrıca son olarak bu konuda ek bir bilgi vermemiz gerekirse, Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer'in kısa zaman önce Tesla'ya, Supercharger şarj ağını diğer otomobil markalarına da açması konusunda bir çağrıda bulunduğunu belirtebiliriz.