ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, an itibariyle Model S Plaid'de 3 adet elektrik motoru düzeni sayesinde 1.99 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeri sunabiliyor. Firma daha önceden Roadster adlı spor otomobil modelinin gelecek olan yeni jenerasyonu için de 1.99 saniyelik bir 0-100 km/s hızlanma süresi açıklamıştı.

Tabii geçtiğimiz haftalarda Elon Musk, Roadster'ın arkasında yer alacak opsiyonel itici mekanizmalar (roket motoru gibi) ile bu hızlanma süresinin 1.1 saniye civarına kadar indirileceğini açıklamıştı. Bu opsiyonel özelliğin "SpaceX paketi" gibi bir şekilde isimlendirildiğini de söyleyebiliriz.

Fakat görünüşe göre SpaceX paketine gerek kalmadan da Tesla Roadster bu hızlanma değerlerine yaklaşabilecek. Çünkü Tesla'nın elektrik motoru teknolojisinde yeni bir döneme girdiğini görüyoruz. Firma, elektrik motorlarında karbon kaplı bazı parçalar kullanarak daha ufak elektrik motorları ortaya koyabiliyor. Buna ek olarak daha yüksek devirler (RPM) ve daha iyi performans da ortaya konabiliyor.

Electrek adlı elektrikli otomobil medyasının topladığı bazı ipuçlarından ve Elon Musk'ın tweet'lerinden yola çıkarsak, bu durum geliştirilmekte olan yeni Roadster'da daha iyi hızlanma değerlerine imkan tanıyabilir.

"Carbon-wrapped" olarak tabir edilen ve bizim Türkçede "karbon kaplı parçalara sahip" olarak çevirdiğimiz bu elektrik motoru şimdiden Roadster modeli için heyecan yaratmış olsa da net bilgilerin bulunmadığını hatırlatmalıyız. Zira yeni Roadster'ın çıkış tarihi bile henüz belli değil. Sadece 2022 yılına ertelendiğini biliyoruz.