Volvo'nun Polestar departmanı, 2017 yılından beri bir marka hâlinde. Firma şu ana kadar 2 farklı model ortaya koydu ve üçüncü bir model geliştirmeye başlamış durumda.

Polestar, performans odaklı bir elektrikli SUV olacak olan bu üçüncü modelinin hemen yukarıda görmekte olduğunuz yeni ipucu görüntüsünü de bugün paylaştı. Polestar 1 ve Polestar 2'nin ardından gelen bu modelin doğrudan Polestar 3 olarak adlandırıldığını da belirtmiş olalım.

Bu ipucu (teaser) görüntüsüne ek olarak aracın bazı ipucu bilgileri de ortaya çıktı. Yukarıda üzeri örtülü bir şekilde silüetini gördüğümüz yeni Polestar modeli hakkında tasarım anlamında pek yorum yapmak mümkün olmuyor. Sadece aracın geniş çamurlukları gibi bazı detayları farkettiğimizi söyleyebiliriz.

Araç hakkında konuşmaya devam edersek, üretiminin Volvo'nun ABD'nin Güney Karolina Eyaleti'ndeki tesislerinde gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. Bu tesis, 2018 yılından beri Volvo S60'ı üretiyor ve 2022'den itibaren de yeni nesil XC90'ı da üretecek. Yani Volvo ve Polestar'ın sahibi Çinli Geely markası olsa da Polestar'ın bu yeni modelinin üretimi Çin'de değil, ABD'de gerçekleşecek.

Bu performanslı Polestar SUV'si, aynı zamanda firmanın, tamamen elektrikli olması amacıyla sıfırdan geliştirilmiş ilk modeli olacak. Çünkü Polestar 1 adlı coupe model bir plug-in hibritti. Polestar 2 adlı liftback model ise tamamen elektrikli olmasına rağmen, yeni bir platformdan ziyade Volvo'nun mevcut CMA platformu üzerine geliştirilmişti.

Tüm bunlara ek olarak araç ile ilgili söylenenler arasında, 2020 yılında ortaya konan Precept adlı konsept model ile birçok benzerliğinin yer alacağı bilgisi bulunuyor. Ayrıca Polestar, Google'ın Android işletim sistemini kullanmasıyla ve gelişmiş otonom sürüş özellikleri sunmasıyla da öne çıkıyor. Bu özelliklerin Polestar 3'te en güncel hâlleriyle karşımıza çıkacağını öngörebiliriz.

Ayrıca son olarak Polestar 3 adlı bu yeni modelin, Tesla Model X'e doğrudan rakip olacağını belirtmiş olalım. Aracın üretimine de önümüzdeki yıl başlanması planlanıyor.

Galeri: Polestar Precept Konsepti