Alman yarış pilotu Daniel Abt, son zamanlarda YouTube kanalı üzerinden drag yarışı videoları paylaşmaya başladı. Kendisinin yeni paylaştığı yarış videosunda da bir Porsche 911 GT2 RS ile bir Porsche Taycan Turbo S'i görüyoruz.

Bu araçların özelliklerinden kısaca bahsedecek olursak da 911 GT2 RS'te 3.8 litrelik çift turbolu 6 silindirli boxer motor yer alıyor ve 700 beygir güç ile 750 Nm tork sağlıyor. Arkadan itişli olan bu aracın 0-100 km/s hızlanması 2.8 saniye civarındayken, maksimum hız değeri de 340 km/s şeklinde.

Diğer yandan 4 tekerden çekişli olan Taycan Turbo S'e baktığımız zaman 761 beygir güç ve 2.8 saniyelik bir 0-100 km/s hızlanması görüyoruz. Aracın maksimum hızı ise 260 km/s olarak açıklanıyor.

Araçların 0-100 km/s hızlanma süreleri denk görünse de kalkışta elektrik gücü ve 4 tekerden çekiş sistemi avantajıyla Taycan Turbo S'in öne geçeceğini ön görebiliyoruz. Tabii güçlü benzinli motorun avantajı ise yüksek hızlarda ortaya çıkacaktır. Zira elektrikli motorlar, maksimum hız konusunda an itibariyle çok da iyi sayılmazlar.

Sözü de daha fazla uzatmadan sizleri neredeyse berabere biten o merak uyandırıcı drag yarışı videosu ile başbaşa bırakalım.

Ayrıca, Motor1 Türkiye'nin de bir Porsche Taycan Turbo'yu dahil ettiği drag yarışını izlemeyi unutmayın!