Ford'un Kuzey Amerika yetkililerinden Mike Levine, firmanın Explorer adlı SUV modelinin elektriklisini geliştireceğini daha önceden doğrulamıştı. Kendisi hatta elektrikli bir Bronco'yu da işaret eden açıklamalarda bulunmuştu. Levine şimdi de dün tanıtılan Maverick adlı yeni kompakt pick-up'ın elektrikli versiyonunun gelebileceğini işaret ediyor. Bunu da kendisinin yeni paylaştığı bir tweet'in görselinden anlıyoruz.

Çünkü dün Mike Levine'a elektrikli bir Ford Maverick için Twitter üzerinden bir soru yöneltildi. Levine'ın cevabı da yazıyla değil de sadece bir görsel ile oldu. O görsel de açık bir şekilde Maverick'in elektrikli versiyonuna işaret ediyor. Yani görünüşe göre Ford F-150 Electric'ten sonra ilerleyen zamanlarda ikinci bir elektrikli Ford pick-up'ı göreceğiz.

 

Tabii bu ipucu görüntüsü, Maverick'ten farklı yeni bir model olarak da karşımıza çıkabilir. Bunu henüz bilemiyoruz. Ford Maverick hakkında konuşmak gerekirse de Motor1 Türkiye'nin Maverick lansman haberine baktığımızda, aracın son derece pratik özelliklere sahip olduğunu da görüyoruz.

Yani Maverick'in bu pratik özellikleri verimli bir elektrik motoru ve yüksek menzilli bir batarya ile eşleştirilirse ABD gibi ülkelerde satış rekorları bile kırabilir. Çünkü Ford F-150 bile üst segment ve büyük bir araç olmasına rağmen elektrikli Lightning versiyonuyla çok yüksek sipariş miktarlarına ulaştı. Zira hem ABD'de hem de dünya genelinde elektrikli pick-up segmenti son dönemde fazlasıyla popüler hâle gelmiş durumda diyebiliriz.